Testimonials: Mama’s, papa’s en kindjes over EetjebijBeetje

Hilde, mama van Mila-Marie (7 jaar)

“Toegegeven, het was even wennen, toen tijdens het eerste gesprek bleek dat onze dochter van zeven het woord zou moeten voeren en ik enkel mocht luisteren.J Maar de voordelen van deze aanpak werden me al snel duidelijk. Omdat Ilka zich richt tot je kind, slaagt ze er meteen in om betrokkenheid en bewustzijn te creëren. En dat is volgens mij de sleutel tot succes.

In de dagen na het eerste gesprek kwam Mila-Marie nog regelmatig zelf terug op de sessie ‘met die mevrouw die veel over gezonde dingen weet’. Bovendien deed ze zelf voorstellen om gezondere keuzes te maken. Ook daarvoor had Ilka een voorzet gegeven. Kinderen mogen er immers zelf kiezen aan welk puntje ze willen werken. En zijn duidelijk enthousiast om daar vervolgens mee aan de slag te gaan. Zij niet alleen trouwens … Ook zus, papa en mama doen graag mee.”

Katrien, mama van een dochter (8 jaar)

“Als mama vind ik het belangrijk dat mijn dochter zelf bewust wordt van wat gezonde voeding inhoudt, en niet alleen omdat ik, als ouder, dat meegeef. Met die insteek hebben we samen deelgenomen aan een sessie bij Ilka. Ik merkte dat mijn dochtertje zich meteen op haar gemak voelde. En dat had alles te maken met de warme persoonlijkheid en vlotte babbel van Ilka.

Ilka slaagt erin om een veilige omgeving voor je kind te creëren. Wat absoluut belangrijk is als je te maken hebt met kinderen die zich minder goed in hun vel voelen of worstelen met hun gewicht. Dit traject zal vast en zeker werken, als je de informatie maar voldoende herhaalt en het waarom er telkens bij vertelt. Dat Ilka vertrekt vanuit een werkpunt dat je kind zelf aangeeft en verder werkt in het tempo van je kind, vind ik een grote plus.”

Sara, mama van Toon (7 jaar)

“Gaat die mevrouw dan met bananen, appels en druiven jongleren? Die vraag stelde mijn zoontje toen we naar Ilka reden voor een sessie over gezonde voeding. Wel, jongleren heeft ze dus niet gedaan – Toon was maar heel eventjes teleurgesteld – maar ze heeft hem wel op een hele interactieve en leuke manier enkele zaken bijgebracht. Haar aanpak is speels en tegelijk goed onderbouwd. Je voelt als toeschouwer dat het werkt.

We zijn nu een kleine week na de sessie en Toon heeft elke dag iets gezonds geproefd waar hij vroeger zijn neus voor ophaalde en tafeldrama’s voor veroorzaakte. Elke keer als hij iets proeft, mogen we een smiley tekenen op een schema van EetjebijBeetje. En het begint te werken! Gisteren heeft hij zelfs uit eigen beweging een extra hapje geproefd.”

Griet, mama van Emil

“Ik vond het heel fijn om te zien hoe snel Ilka toegang kreeg tot mijn zoon. Ze gaat heel spontaan met kinderen om. Emil is heel timide, maar hij was meteen verkocht. Ilka is lief en toch kordaat. Ze geeft ruimte aan je kind en reikt kleine stapjes aan die niet alleen haalbaar zijn voor je kind, maar ook voor de ouders.

Het allerleukste? Dat Ilka je er als ouder toe aanzet om zelf het voorbeeld te geven om iets te veranderen in de gezonde zin. Zo is iedereen betrokken. En je beloont je kind door samen iets te gaan doen. Ik ben fan!”

Wil jij zelf ook graag met je kind beetjebijbeetje gezonder gaan leven?
Vraag dan nu je gratis intakegesprek aan.