Samen met je kind gezellig en gezond tafelen … het kan !

Niets zo heerlijk : met zijn allen gezellig rond de tafel, bijpraten over wat jullie die dag beleefd hebben. Ontspannen genieten van elkaar en lekker en gezond eten na een drukke dag, daar kijk je naar uit !

Strijd aan tafel

Als je een of meer moeilijke eters aan tafel hebt, kan de sfeer helaas snel omslaan. Je hebt je best gedaan om een lekkere, gezonde maaltijd te bereiden, en daar heb je het weer: “lust-ik-niet”, “dat is vies”… In plaats van leuk en ontspannen te babbelen, ontstaat tijdens het eten de zoveelste discussie tussen jou en je kind(eren). De spanning is weer te snijden ☹

Beetjebijbeetje leren proeven

Onthou 1 ding : onbekend is onbemind.
Je kan je kind echt leren proeven, maar het kan enkel beetjebijbeetje.

1. Forceer niets. Als je een moeilijke eter dwingt, wordt het tegensputteren alleen maar erger.
2. Vertrek telkens van wat je kind graat eet en voeg iets nieuws toe. Zo hou je de sfeer aan tafel ontspannen en leert je kind iets nieuws proeven.
3. Een mooie presentatie doet eten. Maak er een leuk, kleurrijk geheel van.
4. Beloon niet met snoep; dan blijft het lust-ik-niet bord een horde om te overwinnen om aan het lekkers te geraken.
5. Ook volwassenen eten niet alles even graag. Geef dus het goede voorbeeld, en eet zelf ook van de groente die je zelf niet zo heel lekker vindt. Of zet iets op tafel dat jijzelf nog nooit gegeten hebt. Samen leren proeven!

Wil jij …

–  Meer tips. Bestel dan snel het beetjesboek Je vindt er ook een smaakspelletje voor het hele gezin. Spelenderwijs leert je moeilijke eter proeven.
–  Graag samen met je kind conreet een eerste stap zetten ? Schrijf in voor de leerrijke workshop (B)eetjebijBeetje leren proeven van 17 maart 2018.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *